BLOG

Kreativno poletje

Poletje! Moj najljubši čas za ustvarjanje in ekstrovertiranje. Ko naraščajo temperature, se zvišuje tudi moja kapaciteta za druženje, poučevanje in deljenje vsega, kar sem v tišini in introvertiranem kokončku ustvarjala pozimi. To poletje te vabim na tri različne tipe druženj, delavnic, kreativnih večerov in eksperimentiranj. Vse podrobnosti najdeš spodaj, velja pa dodati, da so mesta povsod zelo omejena, zato s prijavo ne čakaj predolgo.

Kdo si, Živa?

Če si tukaj prvič in me šele spoznavaš, se morda sprašuješ, kdo za vraga sem in kaj vse v življenju počnem?! Sem Živa, pripovedovalka zgodb, ki pod brandom Gia Copywriting že kakšnih 5 let poučujem copywritinga, storytellinga, mentoriram brande, delujem kot podjetnica in še marsikaj.

Hkrati sem poetka, umetnica, “space holder”, pa še kakšno etiketo bi se mi dalo podeliti. Na kratko – sem ena zelo živahna Živa, moje življenje pa je štirikraka zvezda. Ti kraki so kot štirje elementi in vključujejo:

🌊 umetnost = voda (poezija, slikanje, podkast),

🌍 biznis = zemlja (poučevanje, naročniki, marketing),

🌬️ duhovnost = zrak (meditacije, rituali, potovanja),

🔥 telesne prakse = ogenj (gibanje je zame pač lajf).

Večeri poezije

drugi torki v mesecu

Kaj?

Večeri poezije so druženja, kjer besede lahkotno plujejo čez nas, kot topel poletni vetrič. So srečanja onkraj pravil, struktur in akademskih usmeritev. V majhni, intimni skupini si odpiramo prostor za izražanje tistega, kar je v nas in deljenje poetičnih zapisov s skupnostjo.

Skupni večeri so sestavljeni iz več komponent: umiranja in prakse prizemljevanja idej; pisanja poezije na predlagane iztočnice; in deljenje napisanega z ostalimi udeleženci. S seboj lahko prineseš tudi pesmi, ki si jih že napisal/a. Namen deljenja je, da besedam končno dodamo še glas, zvok, prezenco in v podpornem okolju stopimo na drugo stran svoje nerodnosti, sramežljivosti in večnega spremljevalca – dvoma. In česa med našimi srečanji ne bo? Kritike, navzven usmerjenih mnenj, korektur, pametovanja. 

Kdaj?

Drugi torek v mesecu (3 srečanja v poletnih mesecih). Druženje traja 2-3 ure. Razpisani termini:

 • Torek, 11/7, ob 18h 
 • Torek, 8/8, ob 18h
 • Torek, 12/9, ob 18h

 

Kje?

Srečanja potekajo v sodelovanjem s Smove-om. Izvajajo se v njihovih prostorih v centru Ljubljane, Zupančičeva ulica 10. 

Cena in prijave:

Prispevek za posamezno srečanje je 15eur in vključuje vse potrebne materiale in prigrizke. S seboj lahko po želji prineseš tudi svoj dnevnik in dosedaj napisano poezijo. Prijavo ter plačilo izvedeš direktno preko Calendly sistema, ki ga uporablja Smove. Zaenkrat se lahko prijaviš na julijski in avgustovski srečanji. 

Kreativa & čvek

čajanke kreativcev ob četrtkih

Kaj?

Vsi se srečujemo s kupom kreativnih izzivov, za reševanje katerih lahko porabimo čisto preveč živčkov in časa. Potem pa greš na kavo s pravo osebo in zgolj v enem spontanem pogovoru rešiš težavo, ki te je gnjavila že mesece! Zakaj ne bi kreativčki staknili glav skupaj in se ob prijetnem (in usmerjanem) čveku odprli iskanju “ta pravih” besed in rešitev vseh vpletenih?

Namen srečanj kreativcev je, da na izbrano (in vnaprej razpisano temo) odpremo pogovor in se na podlagi podanih primerov skupaj lotimo nagovarjanja pomislekov in izzivov, ki se nam ob tem porajajo. In brez skrbi – čeprav je skupina bolj “debatne narave”, bo pogovor moderiran in se ne bo razvil na nivo “barskega debatnega krožka”, brez repa in glave.

Kdaj & tematike?

Trije četrtki v razmaku 14-ih dni (3 srečanja v poletnih mesecih). Druženje traja 2-3 ure. Razpisani termini:

 • Četrtek, 27/7, ob 18h. TEMATIKA: Faza začetne frustracije pri novem projektu in kako se pomakniti čeznjo?
 • Četrtek, 10/8, ob 18h. TEMATIKA: Ampak jaz nisem usposobljen/a za to! “Imposter syndrome” in sprejemanje izzivov, katerim (še) nisi kos.
 • Četrtek, 24/8, ob 18h. TEMATIKA: Od idej v luftu, raztreščenosti in zmešnjavice – do jasnih definicij in dejanskega dokončevanja odprtih ciklov nalog.

 

Kje?

Srečanja potekajo v sodelovanjem s Smove-om. Izvajajo se v njihovih prostorih v centru Ljubljane, Zupančičeva ulica 10. 

Cena in prijave:

Prispevek za posamezno srečanje je 17eur in vključuje vse potrebne materiale in prigrizke.

Prijavo ter plačilo izvedeš direktno preko Calendly sistema, ki ga uporablja Smove. Lahko oddaš prijavo za posamezno srečanje ali za vse tri hkrati.

Sklop delavnic “Kreativa v marketingu”

Napredne tehnike, pod okriljem Gia Copywriting

Kaj?

Dlje, kot delam s podjetji in posamezniki, bolj jasno mi postaja, da se ljudje zataknemo v eni perspektivi in se moramo naučiti, kako v svojih marketinških tekstih / prodaji / razmišljanjih / strategijah postajati bolj kreativni, fleksibilni, prilagodljivi. Pripravljam sklop delavnic, kjer se ne boš zanašal/a na znanje, marveč odklenil/a nove vidike marketinške kreative. Gre za napredne oblike delavnic, zato je potreben kratek uvodni individualni pogovor, preden ti potrdim ali je skupina primerna zate ali ne.

 

Kdaj & tematike?

Srečamo se 3x v živo, 3 sobote po 4 ure (od 10h do 14h)

 • Sobota, 19/8
 • Sobota, 2/9
 • Sobota, 16/9

 

Struktura posameznega srečanja:

 • 10 – 11.30, teorija, študije primerov
 • 11.30 – 12.15, pavza, malica, kavica
 • 12.15 – 14, delo na vaših primerih

 

TEMATIKE:

 • PRVO SREČANJE: Strateški pogled – kje so izzivi v krovnem razmišljanju in upravljanju branda / podjetja ter kako “obrniti kovanec” ter se preprek lotiti z druge perspektive.
 • DRUGO SREČANJE: Pisanje besedil – od kod črpati ideje za besedila, recimo za mailinge, prodajne strani, itn. Vprašanje, ki ga rešujemo je, kako se sploh priklopiti na prave iztočnice za pisanje in jih potem tudi strukturirano vpeljavi v končno besedilo.
 • TRETJE SREČANJE: Kreativni / komunikativni pogled – naj ustvarjanje vsebine postane zabava; kako izražati tisto, kar na eni strani želiš ti in na drugi strani potrebuje podjetje / trg / bralci? Social media, sprotno razvijanje idej, plavanje s tokom kreativne reke, pa še in še.

 

Kje?

Delavnice se izvajajo se v prostorih Smove v centru Ljubljane, Zupančičeva ulica 10.

Vse pomembne informacije & prijava:

 • Zanimanje za prijavo oddaš tako, da mi pošlješ mail na hello@giacopywriting.si in pripišeš svojo telefonsko številko. Potem se najprej na kratko slišiva preko video klica (WhatsApp ali FaceTime), kjer te vprašam nekaj stvari; seveda pa mi slednja lahko zastavljaš tudi ti.
 • Število mest je omejeno na maksimalno 13 oseb.
 • Prijaviš se lahko zgolj na celoten sklop delavnic, ne na posamezno srečanje.
 • Prijave so možne najkasneje do petka, 11/8.
 • Cena celotnega sklopa delavnic je 550eur + DDV. O možnostih plačil se pogovoriva na klicu.

Vprašanja?

Če imaš dodatna vprašanja, sem ti na voljo na dveh mestih: napišeš mi lahko MAIL na heyla@giaziva.si ali se mi javiš direktno v DM na Instagramu @giaziva.